Kurser i grafisk facilitering

På Risskov Gymnasium har vi haft Peter Langkjær Møller fra “Tegn Levende” til at afholde et kursus i “Grafisk Facilitering” til brug for lærerne i undervisningen.

Peter besidder en stor faglig viden og et smittende engagement ift. at forklare, hvordan visuelle effekter kan bruges pædagogisk i undervisningen.

Peter er en rigtig dygtig og imødekommende formidler, som på inspirerende vis kan sætte gang i lærernes kreativitet ift. at formidle deres fag på nye måder, og samtidig engagere og inddrage eleverne ved brug af grafisk facilitering.

Det var en fornøjelse at lære at anvende Peters simple grafiske skabeloner og tegninger til at omsætte og formidle faglige aspekter i undervisningen på en ny og anderledes måde.

Det har således været til stor inspiration for både lærere, elever og faggrupper at blive klædt på til at formidle og forstå sine fag mere visuelt og at turde sætte kreativiteten og tegnelysten løs i undervisningen.

/Jacob Rosgaard Petersen og Lene Mølgaard

Grafisk facilitering er det officielle navn for en international anerkendt metode, der bruger tegninger i stort format som procesværktøj. Formålet med grafisk facilitering er at bruge det visuelle til at bearbejde en problemstilling eller strukturere en proces; det kunne være et strategimøde, en workshop eller noget helt andet. De færdigheder der tilegnes på kurset kan desuden bruges, til at lave præsentationstegninger, dagsordener, vejledninger og meget andet, i en levende streg der fanger og fornøjer øjet.

Grundmodulet er for alle, uanset baggrund eller tegnefærdigheder. Kurset vil give dig indsigt i hvad grafisk facilitering er og kan bruges til og så vil du opbygge de basale færdigheder som du skal bruge, for at kunne tage grafisk facilitering i brug som værktøj på dit arbejde.

[Læs mere om grundmodulet]

Fortsættermodulet forudsætter at de basale ting er på plads; at du har prøvet at tegne de simple figurer og har kombineret dem i stort format. Hvis du har gennemført grundmodulet er du klædt fint på til at tage denne overbygning.

[Læs mere om fortsættermodulet]

Grafisk facilitering for arbejdsmiljøformidlere er mit specialiserede kursus, til alle der arbejder med arbejdsmiljø og har brug for at formidle det til kolleger, ledelse eller kunder. Niveauet svarer til grundmodulet – med mulighed for et 2-dages kursus der dækker både grund- og fortsættermodul – og er specielt vinklet imod motiver, procestegninger og ikoner der kan hjælpe til at formidle arbejdsmiljøarbejdet, i al sin kompleksitet.

[Læs mere om Grafisk facilitering for arbejdsmiljøformidlere]

Citater fra evalueringer af mine hold

Tak til Peter for en utrolig kreativ og givende dag. 🙂

Det var nok det sjoveste kursus jeg til dato har været på. Man bliver jo helt høj.

Jeg blev overrasket over, hvor langt vi kunne nå med
forholdsvis “simple” redskaber og streger.

Peter er bare rigtig god til at undervise i grafisk facilitering.
Han er selv super god til det og har masser af ideer og
teknikker han lærer fra sig. God rolig og afslappet stil, god til
at være langsom (det skal man nemlig være når folk skal følge
med og lære).

Skønt at opdage at alle kan producere flotte plancher.

Super inspirerende.

For mig har udbyttet være rigtig god, jeg er afklaret med mine
muligheder og betingelserne.

Dejlig konkret og direkte brugbart.

Super med Peters rolige og meget konkrete anvisninger.