Formidling af arbejdsmiljø med grafisk facilitering

Hvorfor bruge grafisk facilitering specifikt i forhold til arbejdsmiljø?

Arbejdsmiljø er et komplekst emne og arbejdet med at skabe og opretholde det gode arbejdsmiljø, fordrer et kendskab til love og bekendtgørelser. Arbejdsmiljøarbejdet er dog også meget mere end love og paragraffer. Det handler om at oplyse og skabe forståelse. Det handler om at inspirere, engagere og motivere medarbejdere og ledere. Det handler om at skabe følelser og tænde en gnist til at skabe eller opretholde en sund kultur på arbejdspladsen.

Det gode arbejdsmiljø opstår selvfølgelig ikke af sig selv, bare fordi du begynder at tegne, men hvis du bruger kommunikative tegninger på en overvejet måde – som et visuelt element i din formidling – kan det give dig en række fordele.

Vores hjerner bearbejder konstant vores sanseindtryk og 60% af den kapacitet, bruges på at afkode og fortolke det vi kigger på. Grafisk facilitering handler om at udnytte disse 60%: At fodre hjernen med information, som den er specielt indrettet til at “fordøje”, og som sætter sig bedre fast, fordi vi husker billeder meget bedre end vi husker ord.

Kurset i grafisk facilitering for arbejdsmiljøformidlere, handler ikke om at du skal lære at tegne: Det er slet ikke nødvendigt. I stedet lærer du hvordan du kombinerer og arrangerer en masse simple former, som du allerede kan tegne, til en helhed der kommunikerer klart og formidler levende.

Du tilegner dig et visuelt ordforråd med specifikt fokus på arbejdsmiljø, og opnår en viden og fortrolighed, der vil gøre det muligt for dig at fortsætte med at udvikle tegninger, på egen hånd. Efter kurset vil du have alle de redskaber du har brug for, fysiske og mentale, til at kunne gå hjem og tegne videre i din praksis som arbejdsmiljøformidler.

Mine kvalifikationer

Jeg har arbejdet med formidling af arbejdsmiljø i omkring 5 år. Da jeg var ansat i Parternes Uddannelsesfællesskab illustrerede jeg deltagerbogen på den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse, som bliver benyttet i langt størstedelen af de danske kommuner og regioner. Jeg har undervist arbejdsmiljøundervisere i grafisk facilitering gennem en årrække og jeg har set hvilken løftende og inddragende effekt det kan have i praksis.

En eller to dage

Kurset kan afvikles over en eller to dage, med det samme overordnede indhold, men på 2-dages kurset går vi mere i dybden: Vi tager et ekstra spadestik ift. tegneteknik; vi kommer omkring flere eksempler og opbygger et større visuelt ordforråd. Du får mere tid til at arbejde på din egen tegning, med støtte fra mig og vi bruger mere tid på feedback.

Målgruppe

Det skræddersyede kursus for arbejdsmiljøformidlere ligger på niveau med grundmodulet og starter helt fra bunden. Der forudsættes ingen erfaring med tegning eller kendskab til visuel formidling. 2-dages udgaven af kurset svarer til grund- samt fortsættermodulet.

Priser

Åbne hold:

Pris for deltagelse på 1-dags kurset: 4500 kr. inklusiv moms og inklusiv forplejning.

Pris for deltagelse på 2-dags kurset: 7500 kr. inklusiv moms og inklusiv forplejning.

Hvis i er en arbejdsplads eller anden gruppe, der gerne vil undervises samlet, så kommer jeg gerne ud til jer. Tag kontakt, så giver jeg et tilbud.

Dit udbytte fra kurset

  • Du lærer hvordan man tegner simple figurer og ikoner, levende og dynamisk.
  • Du lærer hvordan man kommunikerer visuelt med tegninger og hvilke styrker denne kommunikationsform har.
  • Du opbygger et visuelt ordforråd, med specifikt fokus på arbejdsmiljø
  • Feedback og gode råd til udvikling, under og efter uddannelsen.
  • Du får tegnet mindst én stor tegning med selvvalgt motiv, som du kan tage med hjem og bruge i din formidling af arbejdsmiljø.
  • Et sæt tuscher og farvekridt i høj kvalitet.
  • Et diplom på din deltagelse.
  • Adgang til mit ikonbibliotek, som du må stjæle fra, så meget du vil 🙂

Tilmelding

Jeg bruger min tid på at tegne, ikke på at installere smarte kursussystemer, så tilmeldingen til mine kurser er helt old-school 🙂 Send mig en mail (peter@tegnlevende.dk) med navn og e-mail på de personer der skal tilmeldes, samt datoen for det hold du/i gerne vil deltage på. Jeg bekræfter på mail og sender betalingsoplysninger.

Du er også altid velkommen til at ringe til mig, på 6128 8418.

Tilmeldingsfrist

Indtil en uge inden holdet starter.

Afmeldingsfrist

Du kan frit afmelde dig indtil 14 dage inden holdstart, derefter opkræves 50% af prisen (2250 kr. på de åbne hold), med mindre du finder en stedfortræder, eller flytter din booking til et senere hold. Afmelding sker til peter@tegnlevende.dk

Åbne hold

Der er desværre ingen åbne hold planlagt inden sommerferien 2022.

Hvis du gerne vil bestille et hold eller have mere information, skriv til peter@tegnlevende.dk eller ring på 6128 8418.

Citater fra evalueringer af mine hold

Tak til Peter for en utrolig kreativ og givende dag. 🙂

Jeg blev overrasket over, hvor langt vi kunne nå med
forholdsvis “simple” redskaber og streger.

Peter er bare rigtig god til at undervise i grafisk facilitering.
Han er selv super god til det og har masser af ideer og
teknikker han lærer fra sig. God rolig og afslappet stil, god til
at være langsom (det skal man nemlig være når folk skal følge
med og lære).

Skønt at opdage at alle kan producere flotte plancher.

Super inspirerende.

For mig har udbyttet være rigtig god, jeg er afklaret med mine
muligheder og betingelserne.

Dejlig konkret og direkte brugbart.

Super med Peters rolige og meget konkrete anvisninger.